UNICUSфоруми Форуми UNICUSфоруми
Виртуална седянка, предразполагаща към домашен уют, за не/пълноценно мислене и личен комфорт.

Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си

ВходВход  Регистрирайте сеРегистрирайте се

Профил  Търсене  Потребители  Въпроси/Отговори  Потребителски групи
Veda house

Създайте нова тема   Напишете отговор    UNICUSфоруми Форуми -> Един ден на...
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Омагьосница
Модератор

Местожителство: София/Луковит

МнениеПуснато на: Сря Сеп 24, 2008 11:01 am    Заглавие: Veda house Отговорете с цитат

Къща за чай и мъдрости-още с името си ме привлече. И странно бързо я посетихме. Обикновено се възторгваме, имаме желание, но до осъществяването му минава доста време, залисани в ежедневните грижи.

Двуетажна жълта къща. Като слънчево петно на улицата. Посреща ни усмихната чаена фея с въпрос-"За първи път ли идвате?" Всъщност да, но толкова неща изчетох за тази къща предварително, че все едно съм била вече тук.
Качваме се на втория етаж, защото различното започва още от входа-събуваш се. И стъпваш върху меки, цветни матрачета. Настанихме се върху пуфовете до прозореца. Удобни са-не прекалено меки, а точно ергономични. Феята ни донася менюто-различни по формат страници, но от приятна на допир хартия, предполагам по някакъв начин еко. Потапям се в богатия избор на чай... чаена приказка. Бих чела менюто като неделен роман. Толкова вълшебно ми звучат връхчетата от копър в чая за активната жена, розовите листенца, домашния сладолед с банан и джинджифил, традиционните индийски сладкиши...
Труден избор. Поръчваме английски чай и... (тук е едно незапомнено японско име) с розови лестенца, шоколадов сладолед с цели лешници и сладкиш, който "е бял, сладък и се топи в устата".
"Опаковката" на чая е прекрасна. Красиви керамични чайничета - моят розов на кръгове, неговият - кафяв на светли ивици. И всеки с чашка в комплект. Керамичен зелен лист прегръща две малки чашки-с мляко и с кафява захар. Бамбукови подложки...
Ммммммммм......... Ароматът е божествен.
Тук е мястото да споделя, че аз не обичам чай. Свързвам го, както предполагам и много други, със зимна настинка и гледам на него като на по-вкусното лекарство. Но чаят във Veda house е ЧАЙ! Ако не го усетите с аромата му, с топлината на керамичната чаша по дланите ви, с красивото лико по чайничето, в едрите зърна на кафявата захар, в приятната лека музика, която се носи... прочетете "Книга за чая". Някой дори се е постарал да подчертае важните моменти. Има още 3 полички с интересни книги, който може да разлиствате, докато отпивате от горещата отвара. Или да се опитвате да заведете дървената мишка до дървеното сиренце-една игра, вкоято може да убието много, много време.
"Тук е различно. Усещам домашен уют". Това ми стига, за да знам, че мястото наистина се е харесало. Все пак това са думите на човек, който се занимава с техника, и никога не би се възхитил от точките на чайника...
След още един сладолед, защото наистина е вкусен, изсипваме и последните капки от чайничето. А мислехме, че 350 мл са много...
Не съм поглеждала навън. Но топлината и спокойствието вътре ме карат да мисля, че навън са натрупали преспи сняг и е студено. Тотално се отпускам...
Тръгваме си трудно. С еко шоколадче за вкъщи.
Най-ползотворно у потребените 15 лв. напоследък.
Цял ден ми е аюрведично....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    UNICUSфоруми Форуми -> Един ден на... Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

phpBB "skin" by DewChugr